Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України
ГоловнаМапа сайтуE-Mail Виконавчий апаратПравова консультація

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Офіційний портал Верховної Ради України

Урядовий портал

Міністерство освіти і науки України

Міністерство соціальної політики

Федерація професійних спілок України

ЦК профспілки працівників освіти і науки України
Освітній портал Львівщини

 ОСНОВА Педагогічний часопис Львівщини

Друзів багато не буває. Інтерв'ю Яцейко М.Г.
20.08.2013

 

Кожна обласна організація профспілки працівників освіти і науки має на сьогоднішній день у Незалежній Україні свої напрацювання на шляху реформування самої громадської організації і в результатах праці на кардинальному напрямку профспілкової роботи – соціальному захисті спілчан. Львівська обласна організація профспілки освіти і науки налагодила дружні стосунки з колегами усіх областей України і Харківщини зокрема.

У профлідера Львівщини Марії Яцейко була давня мрія: подружити освітян Золочівщини Харківської та Золочівщини Львівської...

– Маріє Григорівно, як і чому вона виникла?

– Спочатку скажу, коли виникла. На одному з виїзних пленумів Центрального комітету галузевої профспілки, який відбувався у Харкові, вдалося відвідати тамтешній Золочівський район. На рівні райдержадміністрацій однойменні райони Сходу і Заходу дружать давно. Крок за кроком і ми підійшли до тісніших зв’язків районних та первинних профспілкових організацій нашої галузевої профспілки.

– Що означає “крок за кроком”?

–Щонайперше, моя колега з Харкова Лідія Миколаївна Дулуб обрана профлідером як і я, у 1995 році. Маємо рівні часові і певні ділові напрацювання в питаннях соціального захисту своїх спілчан. Цей процес, принаймні, добре розуміємо. Контактуємо у вирішенні важливих стратегічних питань галузі.

– Ви і Лідія Миколаївна були обрані депутатами обласних рад...

– Тож знаємо, яка це важлива підмога в статусах соціального партнерства і в діалогах з владою та роботодавцями. І цей момент теж додає нам певного взаєморозуміння.

Наші організації приділяють увагу і мають непогані результати в роботі з первинними організаціями вищих навчальних закладів. Харківщина – одна з найпотужніших в потенціалі ВНЗ України. Можемо відзначити успіхи в умінні працювати дружною командою обох обласних організацій, маємо хороших фахівців. Видавали і обмінювалися посібниками з правово-консультаційної роботи, плідно співпрацюють наші профспілкові юристи.

– Харків’яни, наскільки пам’ятаю, побували у нас в гостях?

– В лютому минулого року на Львівщині  ми приймали 28 представників Харківського освітянського профактиву, здебільшого представників вищих навчальних закладів, на чолі з працівниками обласної організації профспілки. Вони мали цікаві ділові зустрічі у Львівській політехніці,  Львівському національному університеті імені Івана Франка, Дрогобицькому педагогічному. Побували наші гості в історичних місцях міста, центр якого – пам’ятка ЮНЕСКО, в екзотичних кав’ярнях, у “Майстерні шоколаду”, Оперному театрі – одному з найгарніших у Європі за своєю архітектурою.

– І, звичайно, в курортному Трускавці?

– Певна річ, що ми не могли не представити наш вчительський пансіонат “Пролісок”, розбудований, осучаснений в плані побутового сервісу.

– Щороку, сказав керівник пансіонату, тут відпочивають спілчани і з Харківщини...

– Так, вже з початку літніх канікул і відпусток у Трускавецькому “Проліску” поправили здоров’я близько десятка харків’ян.

– Маріє Григорівно, на Львівській Золочівщині в мальовничому селі Зозулі діє оздоровчий табір, на який, до речі кажучи, зазіхали не один раз рейдери різної масті, але його вдалося зберегти для спілчан.

– Всяке було. Цей важливий для спілчан об’єкт, що понад 30 років функціонував як дитячий літній оздоровчий табір, ми у 2008 році, відчуваючи, що фінансово не дамо йому ради – це кілька корпусів, колиби, понад 3 га соснового лісу, передали на вигідних для профспілки умовах Львівському політехнічному університетові.

Тепер тут після капітальних ремонтів, добудов і майже повної реконструкції діє оздоровча база для викладачів і студентів. У 2014 році розпочнемо сімейний відпочинок спілчан галузі, відпочинок вихідного дня. В цьому сучасному оздоровчому комплексі на Львівській Золочівщині не соромно і гостей прийняти...

– Наше інтерв’ю побачить світ в часі святкування Дня незалежності, вчительських серпневих нарад, старту нового навчального року...

– Тому хочу усім колегам, профспілчанам Львівщини і Харківщини побажати здоров’я, оптимізму, солідарності у вирішенні питань фінансування нашої освітянської галузі, у формуванні освітянського бюджету на 2014 рік, успішної участі в реформуванні освіти та боротьбі за високий соціальний статус освітянина. До цього маємо спільно з харків’янами, іншими областями України схилити й переконати народних депутатів, уряд, громадськість, органи місцевого самоврядування. Освітяни, впевнена, вміють  працювати,  відпочивати і дружити. Нехай наша праця на рівні районів, первинних організацій буде плідною і корисною людям.


Щиро вітаємо із Днем народження!

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

79005 м. Львів, проспект Шевченка,7 кімн. 43-47,
факс: (032) 235-70-70
e-mail: profspilkaosvity@litech.net

FB сторінка Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

© 2009. Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України. Всі права застережено.

               Проспект Т. Г. Шевченка, 7, кімната 43-47, Львів 79005, тел. (032) 235-70-82
© 2009 WebMaisternia