Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України
ГоловнаМапа сайтуE-Mail Виконавчий апаратПравова консультація

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Офіційний портал Верховної Ради України

Урядовий портал

Міністерство освіти і науки України

Міністерство соціальної політики

Федерація професійних спілок України

ЦК профспілки працівників освіти і науки України
Освітній портал Львівщини

 ОСНОВА Педагогічний часопис Львівщини

Профком ентузіастів
16.04.2014

 

Студентська первинна профспілкова організація технологічного коледжу національного університету “Львівська політехніка”, яку очолює Олеся Мельник, вирізняється у Львівській обласній галузевій освітянській профспілці тим, що чи не наймолодша. А ще не стільки за членським стажем, скільки за віком спілчан.

Вчаться і вступають у коледж та до профорганізації близько 350 випускників дев’ятих-одинадцятих класів щороку. А всього у первинній профспілковій організації коледжу 700 членів профспілки. Приходять чотирнадцяти-п’ятнадцятирічними підлітками, а виходять юними вісімнадцяти-дев’ятнадцятирічними громадянами.  До формування  такого соціального статусу та зростання причетні викладачі, увесь трудовий колектив  і студентський профком. Особливі завдання в цій роботі  стоять і перед їх профспілковим лідером.

Олеся висловилась з цього приводу так: “Я зависла” разом з ними, ну, щонайбільше, у 23-річному віці. Принаймні своїм внутрішнім станом. 

За паспортом їй - трохи більше. Вік студенського профлідера має бути відповідний для постійної відповідальності та роботи з доку-ментацією, презентативності у поважних фінорганах, які громадська професійна організація минати не може.

В організаційній роботі ця первинка теж особлива: енергія, ініціа-тива б’ють фонтаном.  Олеся Олександрівна каже: тільки встигай за їх ідеями. Судячи з того, з яким запалом і вдоволенням говорить про все  вона сама, то, вочевидь, лідер, профком і спілчани працюють наввипередки. Саме такі первинні – надійне майбутнє всієї організації, її креативне сьогодення.

 - Студентам, - продовжує Олеся Олександрівна, - дирекція коледжу надає для проведення заходів актовий зал. Моя заступник Анжеліка Бойко, студентка економічного факультету, подала ідею популярного пісенного конкурсу “1+1”, в якому студент співає в дуеті з викладачем. Цей захід приносить і учасникам, і глядачам повінь позитивних емоцій, допомагає зблизити духовно вихователів і вихованців, дає простір для виявлення здібностей.

У студпрофкомі Технологічного коледжу національного університету “Львівська політехніка” сьогодні активно працює вісім секторів, стільки ж  - основних напрямків роботи. Двадцятьма студентами-сиротами, студентськими сім’ями та молодими матерями опікується сектор соціальної роботи, який очолює Оксана Харак. Допомагають облаштувати їх побут, піклуються умовами проживання в гуртожитку. Молодим матерям передплатили журнал “Мама і я”, проводять свято і готують подарунки до Дня захисту дітей.

Вельми відчутною для наших спілчан, додає Олеся, є активна діяльність культмасового сектора, який очолює Христина Мудрик. Студенти, які бажають оздоровитися в горах змогли у 2013 році відпочити на базі відпочинку в Розлучі. Оздоровлюються там і студенти-сироти. Преміюють актив квитками в театр, організовують культпоходи кращих спілчан, академгрупи на концерти провідних акторів, які приїжджають на гастролі до Львова. Це підвищує інтелект спілчан і рейтинг профспілки , здружує людей.

Популярною серед студентів стала інтернет-сторінка, яку в модерному стилі для профкому створила Анжеліка Бойко.  Своїм, так би мовити, блогом кличуть студентів на різні масові заходи, консультують, ведуть з ними віртуальні діалоги, оголошують   результати перевірок і рішення журі конкурсу на кращі студентські кімнати.

Самій Олесі, яка працює методистом навчальної частини коледжу,  судячи з її сяючого обличчя, коли розповідає про своє громадське “навантаження”, додає снаги, простору для самореалізації, близькості до студенства та своїх спілчан саме така профспілкова діяльність.


Щиро вітаємо із Днем народження!

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

79005 м. Львів, проспект Шевченка,7 кімн. 43-47,
факс: (032) 235-70-70
e-mail: profspilkaosvity@litech.net

FB сторінка Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

© 2009. Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України. Всі права застережено.

               Проспект Т. Г. Шевченка, 7, кімната 43-47, Львів 79005, тел. (032) 235-70-82
© 2009 WebMaisternia