Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України
ГоловнаМапа сайтуE-Mail Виконавчий апаратПравова консультація

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Офіційний портал Верховної Ради України

Урядовий портал

Міністерство освіти і науки України

Міністерство соціальної політики

Федерація професійних спілок України

ЦК профспілки працівників освіти і науки України
Освітній портал Львівщини

 ОСНОВА Педагогічний часопис Львівщини

28 квітня – Всесвітній день охорони праці.
18.04.2016

 

Девіз 2016 року – „Стрес на робочому місці: колективний виклик”



Ні! - стресові на робочому місці

За ініціативи Міжнародної організації праці (МОП) та для  привернення уваги нашої громади, влади та роботодавців, світової спільноти до питань охорони праці та травмування працівників на робочому місці щорічно вже 14 років понад 100 країн світу відзначають Всесвітній день охорони праці. Наша держава підтримала цю ініціативу і відповідно до Указу Президента від 18.08.2006 № 685/2006  теж визначила 28 квітня як День охорони праці в Україні.

 Цього року Всесвітній день охорони праці за рекомендацією МОП відзначатиметься під девізом „Стрес на робочому місці: колективний виклик”. Адже одним з індикаторів розвитку суспільства є стан здоров’я громадян, працюючих, зокрема. 

Психосоціальні ризики та стрес на робочому місці є одними з найскладніших питань у сфері охорони праці та здоров’я, актуальність яких загальновизнана для всіх країн, професій та працівників.

Результати досліджень, проведених в Європі та інших розвинених країнах, засвідчили: стрес на робочому місці є причиною від 50 % до 60 % усіх втрачених робочих днів. Це виклик не лише працівникові, але й усім, хто причетний до колективної праці.

Наслідки стресу на робочому місці негативно впливають на дотримання безпечних умов праці та при тривалому впливі можуть призвести до виникнення втрати працездатності, різних хвороб, а вчасне їх розпізнання - збереже людське життя та здоров’я.

Сьогодні  учасники трудових та соціальних процесів підпадають під дію стресу частіше, ніж будь-коли раніше через скорочення можливостей для отримання бажаної роботи, страх її втратити, суттєве зниження фінансової стабільності тощо.

За 2015 рік на відшкодування шкоди, медичну, професійну та соціальну реабілітацію осіб, які постраждали від нещасних випадків на виробництві та отримали професійні захворювання використовується всередньому понад 22 млн. грн.. коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Саме тому взаємна ввічливість, толерантність, культура безпеки праці є складовими управління стресом, як і своєчасні медичні обстеження, дотримання трудової та технологічної дисципліни.

Усвідомлюючи важливість порушеного питання, тривалу перспективу його вирішення, Організаційний комітет звертається до місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, роботодавців, профспілок, керівників і працівників підприємств, установ та організацій із закликом звернути увагу на необхідність проведення профілактичних заходів, спрямованих на запобігання стресів та їх потенційним наслідкам на робочому місці.


Щиро вітаємо із Днем народження!

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

79005 м. Львів, проспект Шевченка,7 кімн. 43-47,
факс: (032) 235-70-70
e-mail: profspilkaosvity@litech.net

FB сторінка Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

© 2009. Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України. Всі права застережено.

               Проспект Т. Г. Шевченка, 7, кімната 43-47, Львів 79005, тел. (032) 235-70-82
© 2009 WebMaisternia