Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України
ГоловнаМапа сайтуE-Mail Виконавчий апаратПравова консультація

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Офіційний портал Верховної Ради України

Урядовий портал

Міністерство освіти і науки України

Міністерство соціальної політики

Федерація професійних спілок України

ЦК профспілки працівників освіти і науки України
Освітній портал Львівщини

 ОСНОВА Педагогічний часопис Львівщини

Колдоговір став у виші Малою Конституцією
28.02.2020

 



У Львівській Академії друкарства відбулася звітно-виборна конференція первинної організації профспілки працівників. На четверту каденцію 86 делегатів із 94 обраних, які презентували 584 члени профспілки,  що становить 98% членів трудового колективу, одноголосно обрали Олега Михайловича Гірняка. Мотивація: у складний для громадської організації і громадянського суспільства час надають перевагу чесним, досвідченим і перевіреним. У трудовому колективі ці параметри відслідковувати реально.

 Делегати, колектив Академії загалом, віддають собі звіт у тому, наскільки відповідальною і солідарною має бути їх праця сьогодні та завтра в умовах недофінансування вищої школи. Львівській Академії друкарства, порівняно з минулим роком,  змінусовано  4800 тис.грн.

 Конференцію професійної громадської організації довірили вести проректорові Ярославові Михайловичу Угрину. Цей нюанс наочно  доповнював провідні тези виступів голови обласної організації галузевої профспілки Марії Яцейко та голови первинної організації Олега Гірняка про результативну співпрацю профспілки і адміністрації цього вищого навчального закладу. У роботі конференції взяли участь і виступили – ректор Академії, професор, доктор технічних наук  Богдан Васильович Дурняк, проректори та профспілкові активісти.

 Важливою і результативною за минулі 5 років визнано роботу членів  комісії з охорони праці, яку очолював доцент Валерій Цезаревич Жидецький. Мотивацією членства була культмасова  та спортивно-оздоровча робота профспілки, виконання соціальними партнерами колективного договору. Він став реальною малою Конституцією колективу, за якою вдалося добитися активної участі профспілковців у відзначенні кращих працівників, недопущені звільнення з роботи без згоди профкому, наданні додаткових відпусток певним категоріям працівників.  Лише за останній рік з п’яти не вдалося наповнити коштами  (відрахування 0,3 %) профскарбнички оздоровчо- спортивної та культмасової роботи. Ставлять собі завданням добитися відрахування цих коштів надалі. Працювала обласна програма та програма первинної організації на здешевлення оздоровчих путівок  для спілчан. Згідно колективного договору виділяють по 700 гривень для дітей членів профспілки, які відпочивають та оздоровлюються разом із батьками, таку ж суму оздоровчих виділяють техпрацівникам та лаборантам.

На путівки в Трускавецький освітянський профспілковий пансіонат «Пролісок»  подавали заявки і отримували їх упродовж року, навіть взимку  користувалися попитом. Тож, коли обласна профлідерка Марія Яцейко розповіла про хід і механізм фінансування спорудження другого корпусу пансіонату, учасники конференції зустріли її повідомлення оплесками.

Спілчани поважать свою професійну спілку, її лідера та активістів за те, що присутні скрізь: від акцій протесту до привітання ювілярів та в допомозі, коли людину спіткає біда і хвороба. Показово, що  під час посвячення оновленої каплички на території вишу, владика Володимир теж відзначив роль  профспілки.

Профком Академії друкарства ставить завданням: бути єдиними і активними у боротьбі за справі соціальний, конституційний проєкт Закону «Про працю».  Крім традиційної боротьби за рівень оплати праці, спільно з адміністрацією  хочуть добитися  ще одного автобусного маршруту до вишу,  належно облаштувати і оновити автобусні зупинки.

Делегати обрали колективні керівні органи, проголосували постанови та документи для перереєстрації профорганізації.

Ольга Лобарчук


Щиро вітаємо із Днем народження!

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

79005 м. Львів, проспект Шевченка,7 кімн. 43-47,
факс: (032) 235-70-70
e-mail: profspilkaosvity@litech.net

FB сторінка Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

© 2009. Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України. Всі права застережено.

               Проспект Т. Г. Шевченка, 7, кімната 43-47, Львів 79005, тел. (032) 235-70-82
© 2009 WebMaisternia