Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України
ГоловнаМапа сайтуE-Mail Виконавчий апаратПравова консультація

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Офіційний портал Верховної Ради України

Урядовий портал

Міністерство освіти і науки України

Міністерство соціальної політики

Федерація професійних спілок України

ЦК профспілки працівників освіти і науки України
Освітній портал Львівщини

 ОСНОВА Педагогічний часопис Львівщини

Депутатам Верховної Ради України від Львівщини
27.02.2015

 

Шановні депутати Верховної Ради України від Львівщини!

 

Дякуємо Вам за активне реагування на підтримку наших вимог щодо недопущення прийняття Урядом непродуманих рішень та антисоціальних законів, які націлені на руйнування освіти в Україні.

Працівники освіти Львівщини із схваленням сприйняли Ваші зусилля, спрямовані проти зниження бюджетних видатків на освіту в Україні.

Проте, наступ на освітянські права продовжується.

Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України повідомляє Вас,  що  у  трудових освітянських колективах області активно обговорюються законодавчі ініціативи щодо внесення змін до Бюджету України на 2015 рік та змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення. Трудові колективи вкрай негативно сприймають наміри Уряду  щодо пониження, і так вкрай низького, життєвого рівня працівників освітньої галузі, збільшення педагогічним працівникам віку для виходу на пенсію за вислугу років.

Педагогічну громадськість області обурили взяті Урядом перед Міжнародним валютним фондом зобов’язання  в галузі реформи освіти в частині  поліпшення якості та ефективності видатків на освіту шляхом оптимізації мережі загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів.

Інформуємо Вас, що з коштів освітньої субвенції на 2015 рік  Львівщині не вистачає  178 млн. грн.   на повну заробітну плату працівникам загальноосвітніх навчальних закладів.  Законодавчі зміни щодо сплати Єдиного соціального внеску  не менше його мінімального розміру призвели до додаткового навантаження на  фонд заробітної плати. Доведений обсяг освітньої субвенції органам управління освітою не забезпечує індексації заробітних плат працівникам, а,  крім цього, веде  до зменшення і так вкрай низької заробітної плати. В області є вже випадки зменшення розміру надбавок за престижність праці педагогічним працівникам.

У зв’язку із недостатністю коштів на фінансування установ та закладів освіти районів і міст області  та законодавчими нововведеннями щодо сплати Єдиного соціального внеску, щомісячним збільшенням  фонду заробітної плати за рахунок зростання видатків на індексацію заробітних плат надзвичайно загрозливою передбачається ситуація щодо забезпечення своєчасної та повної виплати заробітної плати у повному обсязі з березня 2015 року.

Розуміючи всю складність суспільно-політичної та економічної ситуації в державі,  зменшення розміру заробітних плат при різкому зростанні цін, вартості товарів та послуг викликає  масове невдоволення у працівників установ та закладів освіти. 

Невдоволення освітян викликають законодавчі ініціативи Уряду щодо збільшення віку з 25 до 30 років для виходу на пенсію за вислугу років педагогічних працівників. Вважаємо такі зміни необґрунтованими і, в контексті проголошеної Урядом оптимізації загальноосвітніх навчальних закладів, може відбутися масове вивільнення працівників з наступним виходом на пенсію за вислугу років, що, відповідно буде додатковим навантаженням на Пенсійний Фонд України.

З метою випередження наростаючого невдоволення освітян звертаємося до Вас  з проханням не підтримувати законодавчі ініціативи Уряду, які ведуть до зниження життєвого рівня та зубожіння працівників освітньої галузі.

Негайного вирішення потребують питання збільшення розміру освітньої субвенції для недопущення зменшення розмірів заробітних плат працівникам, виплати індексації заробітних плат, та фінансування органами управління освітою доплат до мінімального ЄСВ та збільшення їх видатків  на енергоносії у зв’язку із зростанням вартості. Звертаємо увагу що наші пропозиції стосуються виключно збереження встановлених та заморожених ще з 2013 року  розмірів заробітних плат. 

 

Працівники освіти  Львівщини сподіваються на успішну та конструктивну співпрацю і Вашу підтримку.

 

 

З повагою,

голова Львівської обласної

організації профспілки працівників

освіти і науки України                                                          Марія Яцейко

 


Щиро вітаємо із Днем народження!

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

79005 м. Львів, проспект Шевченка,7 кімн. 43-47,
факс: (032) 235-70-70
e-mail: profspilkaosvity@litech.net

FB сторінка Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

© 2009. Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України. Всі права застережено.

               Проспект Т. Г. Шевченка, 7, кімната 43-47, Львів 79005, тел. (032) 235-70-82
© 2009 WebMaisternia