Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України
ГоловнаМапа сайтуE-Mail Виконавчий апаратПравова консультація

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Офіційний портал Верховної Ради України

Урядовий портал

Міністерство освіти і науки України

Міністерство соціальної політики

Федерація професійних спілок України

ЦК профспілки працівників освіти і науки України
Освітній портал Львівщини

 ОСНОВА Педагогічний часопис Львівщини

День науки в Будинку вчених
15.05.2015

 

У Львові в профспілковому Будинку вчених за участі і сприяння обласної організації профспілки працівників освіти і науки, якій належить ця презентабельна споруда – пам’ятка архітектури, відзначили  День науки. Поважних гостей, а до Будинку вчених в цей травневий день завітали такі поважні метри як академік Ігор Юхновський, голова Західного наукового центру Національної Академії наук України академік  Зіновій Назарчук, і молоді представники гуманітарної та прикладної галузей науки. Радо зустрічали їх зовсім юні таланти – п’яти-чотирирічні  учасники прославленого колективу «Цьомочки» профспілкового Будинку вчених. Вони в хореографічній композиції подарували щирі цьомки всім присутнім, а їх керівник і голова первинної організації профспілки Будинку вчених, Заслужений діяч мистецтв України Зореслава Кравчук побажала представникам наукової громадськості краю доброго настрою  в стінах «нашого профспілкового Будинку вчених».

З ініціативи Західного наукового центру НАН України і Міністерства освіти і науки, Ради ректорів  області, за участі голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, представників Львівської міської Ради, голови Львівської обласної Ради Петра Колодія, заступника голови обласної галузевої профспілки Мар’яна Калина, в цей день понад три десятки кращих представників науки краю були відзначені Почесними Грамотами, Подяками Західного наукового центру, влади і громадської організації. Профспілка подбала й про те, щоб науковці вищих навчальних закладів та установ Академії наук України мали змогу в день свого професійного свята звірити творчі позиції за кавою, відпочити і поспілкуватися. Як це, для прикладу, вдалося зробити кандидатові історичних наук Дрогобицького державного педуніверситету Юрієві Стецику і молодим представникам вітчизняної науки, аспірантам фізико-механічного інституту Західного наукового центру Ользі Хлопик та Світлані Головій. Світлана працює під керівництвом професора Мирона Хоми над актуальною для економіки України і цікавою для Європи темою  дисертації про новітні методи усунення корозії труб нафтопроводів.

 У виступі академіка  Зіновія  Назарчука  було означено найважливіші прикладні теми, над якими працюють науковці для потреб економіки регіону. Це і новітні розробки для застосування в сфері пасажирського транспорту, зокрема електротранспорту, і нові розробки  наших вчених в термоелектриці, застосування її в медицині, створення альтернативних джерел енергії та застосування їх у виробництві та побуті.  

Займаються науковці Львівщини Західного наукового центру  Академії Наук і таким наболілим для екології західної України та частини східної Європи питанням, як утилізація, нейтралізація та переробка хвостосховищ відходів хімічного виробництва у Калуському районі: напрацювання наших вчених і транскордонна співпраця у цій сфері.

Відзначення Дня професійного свята і увага до науковців додала його учасникам доброго настрою до буденної, нелегкої щоденної праці.


Щиро вітаємо із Днем народження!

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

79005 м. Львів, проспект Шевченка,7 кімн. 43-47,
факс: (032) 235-70-70
e-mail: profspilkaosvity@litech.net

FB сторінка Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

© 2009. Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України. Всі права застережено.

               Проспект Т. Г. Шевченка, 7, кімната 43-47, Львів 79005, тел. (032) 235-70-82
© 2009 WebMaisternia