Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України
ГоловнаМапа сайтуE-Mail Виконавчий апаратПравова консультація

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Офіційний портал Верховної Ради України

Урядовий портал

Міністерство освіти і науки України

Міністерство соціальної політики

Федерація професійних спілок України

ЦК профспілки працівників освіти і науки України
Освітній портал Львівщини

 ОСНОВА Педагогічний часопис Львівщини

Профспілкова робота в дії
20.06.2024

 



19 червня 2024 року відбулась ZOOM-нарада голів міських, районних, територіальних, об’єднаних територіальних організацій Профспілки, первинних профспілкових організацій закладів вищої, фахової передвищої, професійно-технічної освіти, первинних профспілкових організацій, що безпосередньо перебувають на профспілковому обліку Львівської обласної організації Профспілки.

На початку наради голова обласної організації Профспілки Марія Яцейко поінформувала, що відбулися кадрові зміни в профспілковій родині, подякувала за роботу голові Територіальної організації профспілки працівників освіти і науки України Перемишлянської міської територіальної громади Марії Лавнік та привітала у профспілковій спільноті новообрану голову – Ольгу Клейзор.

Під завершення навчального року, до обговорення присутнім на нараді подано ряд важливих питань.

Марія Григорівна нагадала присутнім про терміни проведення звітно-виборних зборів і конференцій у профспілкових організаціях, підпорядкованих Львівській обласній організації Профспілки, та наголосила на необхідності подання постанов профкомів та Рад із визначеними датами звітно-виборних зборів і конференцій. Електронний варіант спеціального випуску «Профспілкового вісника», у якому є інструктивно-методичні матеріали для проведення звітно-виборних зборів та конференцій, надіслано у всі профспілкові організації обласної організації. Найближчим часом спеціальний «Профспілковий вісник» у друкованому вигляді буде надіслано у всі первинки.

Марія Яцейко також поінформувала присутніх про засідання Ради вищої школи Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України, на якому розглядали питання щодо застосування Президентом України право вето при підписанні Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки наукової роботи в закладах вищої освіти», реєстр. № 9600. Цим Законом передбачається зміна основних посад науково-педагогічних працівників, запровадження педагогічних посад в закладах вищої освіти, зменшення кількості годин навчального навантаження та встановлення мінімального обсягу виконання наукової роботи науково-педагогічними працівниками та ще багато ризиків з чим Профспілка не погоджується.

Львівська обласна організація Профспілки скерувала звернення до Президента України з проханням застосувати право вето при підписанні цього Закону та звернулася до своїх профспілкових організацій з проханням підтримати заклади вищої освіти і надіслати від свого імені відповідні звернення.

Заступник голови обласної організації Профспілки Мар’ян Калин зазначив: «В умовах воєнного стану завершення непростого навчального року маємо, як профспілка, спільно з роботодавцями забезпечити дотримання нормативно-правових актів в галузі освіти. Зокрема, кожен педагогічний працівник до виходу у відпустку повинен бути ознайомлений з навчальним навантаженням на наступний навчальний рік; йому гарантується надання відпустки повної тривалості у літній канікулярний період і виплата допомоги на оздоровлення».

В умовах трансформації мережі закладів освіти, пов’язаної з вимогами законодавства про освіту, важливо враховувати пріоритетність працевлаштування працівників закладів освіти, які вивільняються у зв’язку із ліквідацією, реорганізацією чи зміною типу закладу освіти.

У ході розмови звернуто увагу на актуальні питання щодо оплати праці, тривалості окремих видів відпусток та надані відповіді на запитання учасників наради.

Активне обговорення викликало питання електронного реєстру членів Профспілки працівників освіти і науки України, про який інформувала заступниця завідувачки відділу організаційної та інформаційної роботи обласної організації Профспілки Ірина Корчинська. Оновлений електронний реєстр запрацює вже у вересні 2024 року.

Ганна Березовська – завідувачка фінансового відділу обласної організації Профспілки, довела до відома учасників наради, що за кошти профспілкового бюджету придбано та передано товари військового призначення членам профспілки – воїнам Збройних сил України.

Крім цього, Ганна Павлівна проаналізувала надання матеріальної допомоги членам профспілки, цільової благодійної допомоги членам профспілки та членам їх сімей, які постраждали внаслідок воєнних дій, на підтримку Збройних сил України від попередньої зустрічі.

Серед фінансових питань обговорили фінансову підтримку будівництва корпусу № 2 пансіонату «Пролісок» у м. Трускавці та оздоровлення спілчан і їх дітей влітку 2024 року.

 


Щиро вітаємо із Днем народження!

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

79005 м. Львів, проспект Шевченка,7 кімн. 43-47,
факс: (032) 235-70-70
e-mail: profspilkaosvity@litech.net

FB сторінка Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

© 2009. Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України. Всі права застережено.

               Проспект Т. Г. Шевченка, 7, кімната 43-47, Львів 79005, тел. (032) 235-70-82
© 2009 WebMaisternia