Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України
ГоловнаМапа сайтуE-Mail Виконавчий апаратПравова консультація

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Офіційний портал Верховної Ради України

Урядовий портал

Міністерство освіти і науки України

Міністерство соціальної політики

Федерація професійних спілок України

ЦК профспілки працівників освіти і науки України
Освітній портал Львівщини

 ОСНОВА Педагогічний часопис Львівщини

Спілчани вирахували переваги
04.05.2016

 



Колектив Дрогобицького механіко-технологічного коледжу поповнив профспілку працівників освіти і науки України. Це рішення 135 спілчан прийняли   одноголосно у грудні минулого року. Питання поставили так: або переходимо в освітянську, або профспілки в технікумі не буде.

В підпорядкування Міністерства освіти з Мінхіммашу перейшли давно. Попередній голова первинної організації технікуму 25 років співпрацював з обласною організацією профспілки працівників важкого машинобудування, на зміни не був налаштований. Можна зрозуміти: чверть століття – чималий шмат часу:  нажито друзів і звичок.

Спілчани проконтролювали рух коштів, наскільки ефективно та колегіально ними розпоряджалися. Вирішили почати реформи зі себе. До цього, зрештою, примушують реалії життя.

Давним-давно підприємства промислового міністерства не опікуються механіко-технологічним коледжом. Минулося, коли Дрогобицькі заводи - долотний, машинобудівний, автокрановий -  потужно працювали, обладнували професійно-технічному освітянському закладові майстерні, замовляли і практикували молодих спеціалістів. Минуло й змінилося все, і це розуміє колектив.

 Наприкінці минулого року обрали нову голову профкому – завідувачку навчально-виробничою практикою  Мирославу Леонідівну Конончук.  Її характеризують, як людину ділову і наполегливу в подоланні труднощів. В цей перехідний період їх первинна профспілкова організація перешкод  має чимало. Треба ноги збити, щоб провести повну перереєстрацію громадської професійної організації. Та, за словами нового профлідера, вона виконає це головне доручення спілчан і роботодавця. До речі, навіть про  обласну профспілкову газету «Життя і праця» в цьому освітньому закладі  почули вперше. Хоч профком щодо передплатити профільного періодичного профспілкового видання цілком платоспроможний, колектив читаючий, усім цікавиться.

Понад 700 студентів освоюють  у цьому вищому навчальному закладі І-ІІ ст. акредитації нові професії, такі як інженерія обслуговування автоматизованих систем управління, електромеханіку – від володіння паяльником до архітектоніки складних верстатів, готують тут і модних ландшафтних дизайнерів, фінансистів.

Новообраний склад профкому працює над колективним договором, розповідає його голова Мирослава Конончук, в якому, за участі студпрофкому,  буде включено розділ соціального захисту студентів.

 Рада обласної організації профспілки освіти і науки проголосувала за прийняття у свої ряди нової первинки.


Щиро вітаємо із Днем народження!

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

79005 м. Львів, проспект Шевченка,7 кімн. 43-47,
факс: (032) 235-70-70
e-mail: profspilkaosvity@litech.net

FB сторінка Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

© 2009. Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України. Всі права застережено.

               Проспект Т. Г. Шевченка, 7, кімната 43-47, Львів 79005, тел. (032) 235-70-82
© 2009 WebMaisternia