Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України
ГоловнаМапа сайтуE-Mail Виконавчий апаратПравова консультація

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Офіційний портал Верховної Ради України

Урядовий портал

Міністерство освіти і науки України

Міністерство соціальної політики

Федерація професійних спілок України

ЦК профспілки працівників освіти і науки України
Освітній портал Львівщини

 ОСНОВА Педагогічний часопис Львівщини

Нагорода ФПУ - до ювілею «Горлички»
17.05.2016

 



Новина про нагородження художнього керівника Львівського Будинку вчених, керівника Зразкового театру пісні «Горличка» Львівського Будинку вчених, який належить обласній організації профспілки освіти і науки, голову первинної профорганізації культурно-просвітницької установи Зореславу Кравчук найвищою в цій номінації нагородою Федерації профспілок України «За досягнення в аматорському мистецтві», застала  в дорозі з Києва до Львова. Наймолодша група театру «Цьомочки», в якій займаються дво-та п’ятирічні діти спілчан і мешканців Львова, якраз поверталася з грандіозного концерту із нагоди духовно-трудових ювілеїв митрополита Православної церкви Київського патріархату Філарета. І тут, в столичному Палаці мистецтв «Україна», попри всі знаменитості, були "родзинкою" програми.

 Не встигли 150 юних артистів свій 25-річний ювілей  у Львівській опері  наприкінці квітня відсвяткувати, як чи не кожен тиждень розписаний концертами. На ювілейне свято до Львова колектив дітей та їх керівників - Заслуженого діяча мистецтв Зореславу Кравчук, Заслуженого працівника культури Галину Равлінко, хореографа Оксану Коваль, педагога-вокаліста Мар’яну Ометюх - приїхали привітати: відомий політик, з якою дружать понад десятиліття, Юлія Тимошенко, відомі діячі культури, співаки - Ніна Матвієнко, Ірина Федишин, Павло Табаков, Андрій Залізко, представники профспілок і місцевої влади.  Колектив протягом 25 років об’їздив усю Європу і півсвіту.

Тож попросила номінантку найвищої профспілкової нагороди Зореславу Миколаївну Кравчук сказати, де у світі вони ще не були. Каже, в Сингапурі, Гонконгу і в Антарктиді, де, на відміну від одного відомого естрадного співака, від їхнього милого дитячого співу жоден пінгвін не втікав би. Це точно.

Різновікові дитячі колективи театру пісні-молодші «Цьомочки» і старші «Горлички» сяяли неодноразово на найпопулярнішому  дитячому пісенному фестивалі «Радість Європи» у Сербії, куди з’їжджаються дитячі художні колективи з усіх країн континенту. Неодноразово побували з концертами у Франції, співочій Італії, Фінляндії та Ірландії. Маючи педагогічну освіту, 56 років трудового стажу і п’ять поколінь вихованців, першим «цьомочкам» сьогодні поза тридцять літ, Зореслава Кравчук може відкривати музей моральних нагород. Це ті, якими просто не могли обійти і які нічого не коштують, крім того, що дають їй моральну сатисфакцію за талант і величезну наполегливу працю. Її труд та обраний життєвий шлях, вважає і радіє чи не найбільше з того, належно оцінили два сини і навіть наймолодша внучка, яка з двох років від роду ходить з бабусею «на танці» у «Цьомочки» уже другий рік.

 Постійної уваги і допомоги надає їй обласна галузева профспілка освітян, яку очолює Марія Григорівна Яцейко. Знаю, признається Зореслава Миколаївна, що в скрутних ситуаціях можу завжди до них звернутися. А на ювілей отримали матеріальний, отже й моральний знак уваги ще й від Об’єднання профспілок Львівщини та обласної організації профспілки працівників соціальної сфери, яку очолює Марія Іовна  Гнатів. Усе це разом і  визнання наших трудових  та мистецьких досягнень Федерацією профспілок України, додає вона, вселяє відчуття певності і захищеності своєї праці, яку вкладаємо у культурний розвиток молодого покоління України.


Щиро вітаємо із Днем народження!

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

79005 м. Львів, проспект Шевченка,7 кімн. 43-47,
факс: (032) 235-70-70
e-mail: profspilkaosvity@litech.net

FB сторінка Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

© 2009. Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України. Всі права застережено.

               Проспект Т. Г. Шевченка, 7, кімната 43-47, Львів 79005, тел. (032) 235-70-82
© 2009 WebMaisternia