Схід і Захід - разом!
13.09.2018

13 вересня 2018 року у Львівському Будинку вчених відбулася зустріч профактиву освітян Львова – голів районних організацій галузевої профспілки, профлідерів вишів обласного центру з колегами із Донеччини, території, підконтрольної Україні. «Вони дуже позитивні люди», - не змовляючись сказали ключові і найважливіші слова голови районних організацій освітянської профспілки Франківського, Личаківського, Шевченківського районів Львова  Володимир Івах, Олександра Городиська, Наталія Кузів. Ми, додала їх колега із Залізничного району Людмила Попович, ніби само собою вирішили на цій ознайомчій зустрічі з людьми, які щодня по-сусідству з війною і величезними напругами, не говорити про роботу. Просто зробити їм маленьке свято, як зазначила, виступаючи перед гостями голова обласної громадської організації Марія Григорівна Яцейко. Однак, після захоплюючої екскурсії старовинним Будинком вчених, що є пам’яткою архітектури, у вужчому колі, не минали питань професійних, які для обох регіонів є спільними. У донеччан, кажуть, збереглося почуття обов’язковості і перебування вступу у професійну спілку.

Тридцять вісім гостей на чолі з обласним профлідером Тетяною Михайлівною Заморською розпочали свій чотириденний виїзний семінар-навчання в освітянському трускавецькому пансіонаті «Пролісок». Всі вони - вперше у цій профспілковій оздоровниці, а багато з них, як з’ясувалося, вперше і у Львові. Профлідери освітян з Бахмута та Краматорська відзначали гостинність львівських колег, високий рівень культури обслуговування в учительському пансіонаті, увагу дирекції, всього персоналу, смачну галицьку кухню, красу древнього Львова. За словами Тетяни Михайлівни, це був удалий старт для подальших контактів та відпочинку донецьких освітян у трускавецькому «Проліску».

Ольга Лобарчук