Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України
ГоловнаМапа сайтуE-Mail Виконавчий апаратПравова консультація

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Офіційний портал Верховної Ради України

Урядовий портал

Міністерство освіти і науки України

Міністерство соціальної політики

Федерація професійних спілок України

ЦК профспілки працівників освіти і науки України
Освітній портал Львівщини

 ОСНОВА Педагогічний часопис Львівщини

Вдосконалюються професійно
20.05.2019

 



Нещодавно у рамках Міжнародного  інтеркультурного тижня за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Бельгії в Україні Алекса Ленартса відбулась презентація документального фільму бельгійського режисера Клари Ван Ес «Дивись на мене».  Подія, до якої безпосередньо причетні Дрогобицький державний педуніверситет та місцеві Центри адаптації молоді з вадами здоров’я, відбулася у залі Львівського муздрамтеатру Дрогобича. В його перегляді та панельній дискусії про інклюзивну політику в світі і в нашому суспільстві щодо людей неповносправних взяли участь профактивісти Трускавецької міської організації профспілки працівників освіти і науки України на чолі зі своїм профлідером Марією Заміщак.

-         Крім працівників трускавецького інклюзивно-ресурсного центру відділу освіти, - розповідає Марія Ігорівна,- тема зацікавила голів профкомів двох трускавецьких дитсадків, інших педагогів-спілчан міста. Відповідну інформацію отримали від профспілки та відділу освіти. Цікаво було поспілкуватися з екс-міністром Фландрії Вівіною Деместер, адже фільм про центр, збудований нею для свого сина і сотень таких дітей. Збудувала його, будучи спочатку просто мамою і архітектором. Добилася частини урядового і спонсорського фінансування.

За словами  профлідера, у складі групи бельгійців був апологет інклюзивної політики щодо неповносправних осіб, президент неурядової організації «Орадеа» Патрік Беллінк, міжнародні семінари якого їй вже доводилось відвідувати в Румунії та в Україні. Головною тезою фільму, який став призером міжнародного конкурсу в Бельгії, актуальною для світової громадської свідомості, наголосила Марія Ігорівна, була: «Дивись на мене, а не мою ваду». Матеріальній базі, каже, бельгійського центру, можемо щиро позаздрити – басейн, конюшні, сад, розкішні приміщення, а щодо професійних моментів, є цікаві і в Європі, і у нас. Маємо лише навчитися свої знання, досвід, професійність подавати. Сприяти підвищенню професійності спілчан, переконана профлідер міської організації освітянської профспілки Марія Заміщак, теж не останнє завдання громадської організації.

                                                                           Ольга Лобарчук


Щиро вітаємо із Днем народження!

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

79005 м. Львів, проспект Шевченка,7 кімн. 43-47,
факс: (032) 235-70-70
e-mail: profspilkaosvity@litech.net

FB сторінка Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

© 2009. Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України. Всі права застережено.

               Проспект Т. Г. Шевченка, 7, кімната 43-47, Львів 79005, тел. (032) 235-70-82
© 2009 WebMaisternia