Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України
ГоловнаМапа сайтуE-Mail Виконавчий апаратПравова консультація

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Офіційний портал Верховної Ради України

Урядовий портал

Міністерство освіти і науки України

Міністерство соціальної політики

Федерація професійних спілок України

ЦК профспілки працівників освіти і науки України
Освітній портал Львівщини

 ОСНОВА Педагогічний часопис Львівщини

Актуальні питання відпусток у 2024 році
13.06.2024

 



13 червня 2024 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбувся онлайн семінар на тему «Актуальні питання відпусток у 2024 році».

Організаторами семінару були: Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України, Львівський національний університет імені Івана Франка, Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці,   Первинна профспілкова організація працівників національного університету  імені Івана Франка, Український центр соціально-правових досліджень. 

У семінарі взяли участь 500 осіб, а саме: керівники  установ та закладів освіти, представники кадрових та бухгалтерських служб, керівники відділів освіти, голови  територіальних та первинних профспілкових організацій Профспілки працівників освіти і науки України. Бажаючих взяти участь у семінарі було можливо і більше ніж 500 осіб, але технічні можливості не дозволяли  доєднатись до семінару.

Семінар відкрила голова Львівської обласної організації Профспілки Марія Яцейко.  Як зазначила Марія Григорівна, останні законодавчі зміни, що стосуються відпусток, вимагають чіткого роз’яснення щодо їх практичної реалізації безпосередньо роботодавцем та чіткого алгоритму дій, з метою недопущення порушення законних прав та інтересів працівників галузі освіти. Це, у першу чергу, зменшить кількість можливих конфліктних ситуацій у колективах і сприятиме здоровому мікроклімату.

Андрій Вакула – заступник начальника  Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці зупинився на повноваженнях Держпраці в умовах воєнного стану та проведення перевірок за певних умов у тому числі за  зверненнями працівників, а також звернув увагу присутніх на зміни щодо впорядкування надання та використання відпусток працівникам освіти.

Про щорічні відпустки, порядок і умови їх надання, зміни у законодавстві щодо надання відпусток, Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» детально розповіла Наталія Щерба -заступниця начальника відділу з питань праці південного регіону Управління з інспекційної діяльності у Львівській області Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Заступник голови Львівської обласної організації Профспілки Мар’ян Калин детально закцентував увагу на специфіці надання щорічних відпусток педагогічним працівникам, порядок їх оплати, особливості розрахунку кількості днів щорічної відпустки педагогічним працівникам, порядку надання відпусток без збереження заробітної плати в умовах воєнного стану.

Активну участь в обговоренні питань слухачів семінару також взяли Ольга Моздір – начальник відділу управління персоналом Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, Володимир Бурак – модератор семінару, доктор юридичних наук, професор, юрисконсульт профкому працівників Львівського національного університету ім. І.Франка, Роман Колодій – кандидат технічних наук, доцент,  голова первинної профспілкової організації працівників Національного університету «Львівська політехніка».

Також учасники семінару отримали вичерпні відповіді на понад 60 запитань, які були поставлені в онлайн чаті.

За плідну та активну роботу присутнім слова вдячності висловив кандидат юридичних наук, доцент, голова первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка Юліан Бек.

Від учасників семінару були висловлені слова вдячності за підняту актуальну тему.

Співпраця Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України із Державною службою з питань праці та  Львівським національним університетом імені Івана Франка і надалі продовжиться з питань, які цікавлять членів профспілки.

Запрошуємо подавати теми  для наступних обговорень.

 


Щиро вітаємо із Днем народження!

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

79005 м. Львів, проспект Шевченка,7 кімн. 43-47,
факс: (032) 235-70-70
e-mail: profspilkaosvity@litech.net

FB сторінка Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

© 2009. Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України. Всі права застережено.

               Проспект Т. Г. Шевченка, 7, кімната 43-47, Львів 79005, тел. (032) 235-70-82
© 2009 WebMaisternia