Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України
ГоловнаМапа сайтуE-Mail Виконавчий апаратПравова консультація

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Офіційний портал Верховної Ради України

Урядовий портал

Міністерство освіти і науки України

Міністерство соціальної політики

Федерація професійних спілок України

ЦК профспілки працівників освіти і науки України
Освітній портал Львівщини

 ОСНОВА Педагогічний часопис Львівщини

Ментальне здоров’я українських вчителів: зустріч з експертами Центру розвитку освіти США
13.09.2024

 



12 вересня 2024 року у Будинку спілок відбулася зустріч представників Профспілки з колегами з Центру розвитку освіти (США, Вашингтон) Ейші Вест та Алішею Кірстед на тему ментального здоров'я українських педагогів в умовах війни.

Від Профспілки працівників освіти і науки України участь у роботі заходу взяли заступник Голови Профспілки Сергій Романюк, завідувачка міжнародного відділу Профспілки Катерина Малюта-Осаулова, завідувачка відділу правового захисту Профспілки Лілія Васильченко, представники ФПУ. 

Розпочалася комунікація з обговорення програми ментального здоров'я «Ти як?», що ініційована першою леді Оленою Зеленською, та спрямована на розбудову якісної системи надання послуг у сфері психосоціальної підтримки та розвиток культури піклування про ментальне здоров'я, і необхідність більш активного долучення до неї педагогічних колективів. Ця програма уже працює і може стати важливим інструментом підтримки для вчителів у складні часи.

Учасники зустрічі також заслухали досвід роботи профкому студентів Львівського національного університету імені Івана Франка щодо підтримки ментального здоров’я молоді у закладі вищої освіти. Своїми напрацюваннями ділилася заступниця голови профкому Марія Тацинець. Зокрема, вона зупинилася на питанні допомоги студентам ВПО, проведення тренінгів для молоді тощо.  

Загалом учасники заходу відзначили критичну важливість підтримки освітян, які стикаються з численними стресовими факторами під час своєї роботи в нинішніх обставинах.

Було підкреслено важливість активного впровадження практик ментального здоров'я в освітянське середовище задля допомоги педагогам долати емоційні та психологічні виклики.

Учасники погодилися, що створення таких умов у школах та освітніх установах сприятиме добробуту вчителів, так і поліпшенню якості освіти загалом.

Профспілка працівників освіти і науки України голова долучатися до подібних ініціатив і разом з міжнародними партнерами продовжувати співпрацю, спрямовану на підтримку українських освітян і впровадження сучасних підходів до збереження їх ментального здоров'я.

За матеріалами ЦК Профспілки працівників освіти і науки України


Щиро вітаємо із Днем народження!

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

79005 м. Львів, проспект Шевченка,7 кімн. 43-47,
факс: (032) 235-70-70
e-mail: profspilkaosvity@litech.net

FB сторінка Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

© 2009. Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України. Всі права застережено.

               Проспект Т. Г. Шевченка, 7, кімната 43-47, Львів 79005, тел. (032) 235-70-82
© 2009 WebMaisternia