Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України
ГоловнаМапа сайтуE-Mail Виконавчий апаратПравова консультація

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Офіційний портал Верховної Ради України

Урядовий портал

Міністерство освіти і науки України

Міністерство соціальної політики

Федерація професійних спілок України

ЦК профспілки працівників освіти і науки України
Освітній портал Львівщини

 ОСНОВА Педагогічний часопис Львівщини

У здоровому тілі – здоровий дух
27.10.2017

 





Це древнє гасло спартанців актуальне й сьогодні, - переконані освітяни – профспілкові активісти Львівщини, які беруть участь у Всеукраїнських і Міжнародних галузевих спортивних турнірах, і перемагають. А головне, вони – гідний приклад для своїх вихованців, переконаний кандидат у майстри спорту, призер ХІІІ Міжнародної спартакіади серед учителів, яка проходила в Болгарії, вчитель фізвиховання Рудниківського НВК Ігор Васильович Бардак.  На цьому престижному змаганні він виборов 2-е командне місце з настільного тенісу.

Поступився майстерністю тільки колезі з Польщі, якого знає по турнірах тенісистів –ветеранів, команда яких зайняла першу сходинку нагороджених в Болгарії  з невеликим розривом в очках щодо українців.

 -У нашій команді, -каже,- за збірну з настільного тенісу України виступали також колеги з Одеси та Волині. Освітянська спартакіада в Болгарії  проводилась з 10 видів спорту. Українська команда вперше за свою історію зайняла тут   5-е місце серед 37 команд Європи та  Азії.

Це був наступний для Ігоря Бардака етап професійного самоутвердження після призового місця з настільного тенісу на Всеукраїнській галузевій профспілковій спартакіаді, поважний стимул до праці з вихованцями. Вони, його учні,  теж займають призові місця на районних та обласних спортивних турнірах.

Хорошим професійним посібником вчителю стало знайомство зі системою фізичного виховання підростаючого покоління громадян у Швеції, де йому довелось побувати на запрошення родичів. Не поскупився часом, щоб ознайомитися й там з роботою колег. Наголос роблять у фізичному вихованні на позакласні і позашкільні заняття. Держава виділяє для цього кошти батькам і здійснює скрупульозний контроль, у тому числі медичний: який результат у стані здоров’я – пульс, серце, мускулатура дитини, тощо. У парках, житлових кварталах, біля освітніх закладів, скрізь - спортивні майданчики. Для своєї роботи Ігор Васильович взяв головне: вчитель повинен стимулювати учня, підтримувати  щонайменший його поступ і знаходити стимули – різні.

 На свої кошти купує Грамоти, закладки для підручників  - дрібниця, та головне, щоб їх вручення, добре слово, похвала відбулися на шкільній лінійці, в широкому колі ровесників. Це теж може відірвати дітей від комп’ютера, телевізора, від  нищівної гіподинамії. Мрію, додає вчитель, щоб у моїй школі було не 4 тенісні столи, а 10, і стільки ж спортивних майданчиків у кожному містечку, селищі, селі.  У здоровому тілі – здоровий дух, і це один з реальних шляхів виховання учнів і вчителів-патріотів. А проведення галузевою профспілкою, її обласною організацією таких спортивно-оздоровчих заходів є поважною мотивацією членства.

                                      ХХХ

Почесної Грамоти Міністерства освіти і науки, Центрального Комітету профспілки освіти і науки України удостоєна команда з міні-футболу Львівщини, яка виборола на Всеукраїнському галузевому турнірі 3-е місце.

Нашу область, її освітян і обласну організацію профспілки, яка фінансувала спортсменів, представляли кращі з кращих учителів загальноосвітніх та  ДЮСШ Жовківщини. Тут працює спортшкола, що спеціалізується з футболу.  Результативність її діяльності підтверджено на Всеукраїнському рівні. Капітаном команди став тренер спортивної школи Павло Багрій. Команда Жовківщини взяла участь у Всеукраїнських спортивних змаганнях з міні-футболу. І привезла на Львівщину перемогу.

За підсумками президії Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України від 04.10.2017 року Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України визнана переможцем за результатами Всеукраїнської спартакіади працівників освіти і науки України 2016 – 2017 років та нагороджена кубком.


Щиро вітаємо із Днем народження!

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

79005 м. Львів, проспект Шевченка,7 кімн. 43-47,
факс: (032) 235-70-70
e-mail: profspilkaosvity@litech.net

FB сторінка Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

© 2009. Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України. Всі права застережено.

               Проспект Т. Г. Шевченка, 7, кімната 43-47, Львів 79005, тел. (032) 235-70-82
© 2009 WebMaisternia