Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України
ГоловнаМапа сайтуE-Mail Виконавчий апаратПравова консультація

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Офіційний портал Верховної Ради України

Урядовий портал

Міністерство освіти і науки України

Міністерство соціальної політики

Федерація професійних спілок України

ЦК профспілки працівників освіти і науки України
Освітній портал Львівщини

 ОСНОВА Педагогічний часопис Львівщини

Виїзне засідання президії ЦК Профспілки
13.06.2018

 



12 червня 2018 року в Одесі відбулося виїзне засідання президії Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України, яке гостинно прийняла Одеська обласна організація Профспілки.

Відкрив роботу заходу Голова Профспілки Георгій Труханов, який означив тематику питань для обговорення.

Так, на порядок денний було винесено планове питання про підсумки Всеукраїнського громадського огляду-конкурсу стану умов і охорони праці в навчальних закладах Міністерства освіти і науки України за 2017 рік.

Президія визначила переможців огляду-конкурсу – ті колективи навчальних закладів, які домоглися кращих показників у створенні безпечних умов праці та навчання. Було прийнято рішення нагородити їх дипломами та грошовими преміями.

Важливим питання ґрунтовного обговорення був проекту закону «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо зміни системи управління закладами вищої освіти». Як уже повідомлялося, ЦК Профспілки ініціював проведення наради профспілкових представників для обговорення цього законопроекту, яка нещодавно відбулася у КНУ імені Тараса Шевченка.

Президія підтримала позицію та висновки учасників наради щодо недоцільності його прийняття і визнання таким, що звужує права закладів вищої освіти на автономію та містить низку взаємовиключних норм в системі управління ними, спричинить звуження державних гарантій фінансового забезпечення здобуття якісної вищої освіти тощо.

Також було вирішено звернутися до Голови Верховної Ради України, народних депутатів України, депутатських фракцій та груп з вимогою зняти з розгляду означений законопроект, як такий що не сприятиме ефективній системі управління закладами вищої освіти.

Далі учасники засідання обговорили проект постанови Кабінету Міністрів України «Про умови оплати праці педагогічних науково-педагогічних працівників закладів і установ освіти» та пов’язані з цим дії Профспілки.

Участь у роботі президії взяв і виступив голова Федерації профспілок Одеської області В’ячеслав Буратинський, який поінформував про дії ФПО на сучасному етапі та співпрацю з Одеською обласною організацією Профспілки щодо захисту прав та гарантій освітян та молоді.

Загалом президія розглянула ще ряд внутрішньоспілкових питань і прийняла відповідні постанови.


Щиро вітаємо із Днем народження!

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

79005 м. Львів, проспект Шевченка,7 кімн. 43-47,
факс: (032) 235-70-70
e-mail: profspilkaosvity@litech.net

FB сторінка Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

© 2009. Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України. Всі права застережено.

               Проспект Т. Г. Шевченка, 7, кімната 43-47, Львів 79005, тел. (032) 235-70-82
© 2009 WebMaisternia