Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України
ГоловнаМапа сайтуE-Mail Виконавчий апаратПравова консультація

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Офіційний портал Верховної Ради України

Урядовий портал

Міністерство освіти і науки України

Міністерство соціальної політики

Федерація професійних спілок України

ЦК профспілки працівників освіти і науки України
Освітній портал Львівщини

 ОСНОВА Педагогічний часопис Львівщини

Надбавка за вислугу років доценту за сумісництвом
15.02.2019

 



Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2001 № 78 «Про реалізацію окремих положень частини першої статті 57 Закону України «Про освіту», частини першої статті 25 Закону України «Про загальну середню освіту», частини другої статті 18 і частини першої статті 22 Закону України «Про позашкільну освіту».

Відповідно до пункту 1 цього Порядку науково-педагогічним працівникам виплачуються надбавки за вислугу років щомісяця у відсотках до посадового окладу (ставки заробітної плати) залежно від стажу педагогічної роботи у таких розмірах:

  • понад 3 роки – 10 %;

  • понад 10 років – 20 %;

  • понад 20 років – 30 %.

Зважаючи на цю норму, надбавка за вислугу років встановлюється науково-педагогічним працівникам як від розміру посадового окладу, так і від ставки заробітної плати, зокрема годинної.

Пунктом 2 зазначеного Порядку передбачено, що до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам зараховується час роботи на посадах, передбачених Переліком посад педагогічних і науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 № 963, а також інші види педагогічної діяльності.

Згідно з пунктом 2 вищезгаданої постанови дія Порядку поширюється на працівників, які займають посади згідно з зазначеним Переліком, і на яких поширюються умови оплати праці працівників навчальних закладів і установ освіти.

Посада доцента закладу вищої освіти, як і посада проректора, діяльність якого безпосередньо пов'язана з навчально-виховним або науковим процесом, віднесена до посад науково-педагогічних працівників.

Отже, надбавка за вислугу років за наявності необхідного стажу педагогічної роботи має виплачуватися за всіма посадами педагогічних та науково-педагогічних працівників, які посідає працівник закладу освіти, зокрема за посадою доцента за сумісництвом, а у випадку проведення викладацької роботи з погодинного розрахунку – нараховуватися на ці години.

Пунктом 8 Порядку виплати надбавок за вислугу років передбачено, що у разі коли педагогічні та науково-педагогічні працівники виконують роботу обсягом менше або більше норми, передбаченої ставкою заробітної плати, розмір надбавки за вислугу років зменшується або збільшується пропорційно навантаженню (обсягу роботи).

За матеріалами ЦК Профспілки


Щиро вітаємо із Днем народження!

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

79005 м. Львів, проспект Шевченка,7 кімн. 43-47,
факс: (032) 235-70-70
e-mail: profspilkaosvity@litech.net

FB сторінка Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

© 2009. Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України. Всі права застережено.

               Проспект Т. Г. Шевченка, 7, кімната 43-47, Львів 79005, тел. (032) 235-70-82
© 2009 WebMaisternia