Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України
ГоловнаМапа сайтуE-Mail Виконавчий апаратПравова консультація

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Офіційний портал Верховної Ради України

Урядовий портал

Міністерство освіти і науки України

Міністерство соціальної політики

Федерація професійних спілок України

ЦК профспілки працівників освіти і науки України
Освітній портал Львівщини

 ОСНОВА Педагогічний часопис Львівщини

Актуальні питання галузі освіти обговорили на постійнодіючому семінарі голови профспілкових організацій Львівщини
27.03.2019

 







Сьогодні, 27 березня, у Будинку вчених відбувся постійнодіючий семінар голів міських, районних, первинних організацій Профспілки, первинних профспілкових організацій вищих та професійно-технічних закладів освіти. У семінарі взяли участь голова Львівської ОДА Олег Синютка та директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.

Голова Львівської обласної організації Профспілки Марія Яцейко поінформувала профспілковий актив про рішення Пленуму та Президії Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України, що відбулися 13 – 14 березня 2019 року.

Голови профспілкових організацій визначили план дій щодо підтримки законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про освіту» щодо виплати педагогічним та науково-педагогічним працівникам щомісячної надбавки за престижність педагогічної праці», зареєстрованого у Верховній Раді України від 27.02.2019 р. та вимоги щодо реалізації ст. 61 Закону України «Про освіту». Також активно обговорили проект Закону України «Про загальну середню освіту», схвалений на засіданні Кабінету Міністрів України та поданий на розгляд Верховної Ради України.

Перед учасниками семінару виступив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Олег Синютка зупинився на питаннях збереження освітніх кадрів в Україні, підвищення зарплати освітянам, придбання "Школяриків", реформи Нової української школи, розвитку професійно-технічної освіти.

«Жодний заклад із позашкілля ми не скорочуємо, а, навпаки, нарощуємо. Це щорічно нові місця в дошкільних закладах, що у зв’язку із ростом економіки все більше затребуване», - додав Олег Синютка.

Відтак, в межах зустрічі порушили актуальні питання галузі освіти, серед яких питання освітньої субвенції, оптимізації закладів, навчання кадрів в ОТГ. Розглянули законодавство та фінансування освітньої галузі, а також питання підготовки галузі до звітів і виборів у галузевій профспілці.

 «Освітяни є опорою суспільства і беруть участь у всіх процесах його розвитку. Ви маєте статус і вплив у суспільстві, і це дуже важливо. Так, сьогодні ми маємо певні виклики у галузі, але маємо і ресурс для їх подолання. Відтак, важливо  правильно його перерозподілити, а це залежить від багатьох із Вас», - зазначив Олег Синютка.

Олег Синютка вручив подяку голові Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Марії Яцейко за високий професіоналізм, активну громадянську позицію, плідну і самовіддану працю в інтересах освітянської спільноти, вагомий особистий внесок у розвиток та становлення соціального і правового захисту працівників освіти.

Із проблемними питаннями до голови Львівської ОДА та директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА звернулися Ірина Бродик – голова Жовківської районної організації Профспілки, Галин Дробиняк – голова Сокальської районної організації Профспілки, Ігор Демковський – голова Самбірської міської організації Профспілки, Ольга Грицик – голова Дрогобицької районної організації Профспілки, Володимир Качмар – голова первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету ім. І.Франка, Роман Колодій – заступник голови первинної профспілкової організації працівників Національного університету «Львівська політехніка».

Олег Синютка та Любомира Мандзій відповіли на запитання учасників семінару.

На семінарі прийнято звернення до органів законодавчої і виконавчої влади, у якому висловлено невдоволення щодо імплементації та виконання положень прийнятого 05.09.2017 р. Закону України «Про освіту».

Освітяни Львівщини вимагають, з метою усунення дискримінації в оплаті праці педагогічних і науково-педагогічних працівників та забезпечення єдиних підходів щодо підвищення престижності педагогічної праці,  підтримати зареєстрований у Верховній Раді України законопроект № 10100 від 27.02.2019 року «Про внесення змін до Закону України «Про освіту» щодо виплати педагогічним та науково-педагогічним працівникам щомісячної надбавки за престижність педагогічної праці».


Щиро вітаємо із Днем народження!

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

79005 м. Львів, проспект Шевченка,7 кімн. 43-47,
факс: (032) 235-70-70
e-mail: profspilkaosvity@litech.net

FB сторінка Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

© 2009. Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України. Всі права застережено.

               Проспект Т. Г. Шевченка, 7, кімната 43-47, Львів 79005, тел. (032) 235-70-82
© 2009 WebMaisternia