Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України
ГоловнаМапа сайтуE-Mail Виконавчий апаратПравова консультація

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Офіційний портал Верховної Ради України

Урядовий портал

Міністерство освіти і науки України

Міністерство соціальної політики

Федерація професійних спілок України

ЦК профспілки працівників освіти і науки України
Освітній портал Львівщини

 ОСНОВА Педагогічний часопис Львівщини

Хитрейки і профспілка відстояли школу
12.06.2024

 



Мужня директорка Галина Брославська, голова первинки Олександра Кордоба за підтримки територіальної галузевої професійної спілки, яку очолює Ірина Бродик разом із дружніми батьками відстояли свою сільську школу – Хитрейківський ЗЗСО І-ІІ ст. від пониження рівня до початкової школи.

Коли прочитали на сайті голови Добросинсько-Магерівської громади про проєкт такого рішення, то швидко підрахували, що життєві інтереси кількадесяти школярів не менш вартісні, навіть у грошовому еквіваленті, ніж зарплатня самого очільника громади та його заступників. Мають її відробляти і зберігати осередок – школу й ціннісний сенс існування цього села, яке у тридцятих роках було присілком Кунина, а тепер за 35 км. від Львова стало селом із населенням у 400 мешканців.

Отож, як є кому ще відстоювати школу, то село живе. А як отримало таку перемогу: жоден депутат місцевої ради не проголосував за пониження рівня ЗЗСО І-ІІ ст. після відповідних дій і позиції громади, то буде кому тут жити і навіть написати у Вікіпедії про історію села, що ведеться з 1510 року. До слова, древнішого за сусідній Кунин.

Мабуть хитрі Хитрейки відповідають своїй назві й вичікують моменту... В анналах історії штрихом значиться, що на цих теренах при побудові першої хати знайшли поховання зі срібною головою...

Профлідерка Ірина Бродик, звикло, активно підтримувала своїх спілчан і земляків у соціальних мережах, розповідаючи у Фейсбуку історію оборони сільської школи.

Написала:  голосування депутатів, покаже, «хто свій, а хто інший» та хто займає позицію «а шо то дасть». Виявилося, хитре «а шо то дасть» – не хитрейківська для керівництва школи, батьків, стала добрим прикладом чи не для всієї України, бо державницька! А ще – бойова – Профспілкова.

Ольга Лобарчук, Львів


Щиро вітаємо із Днем народження!

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

79005 м. Львів, проспект Шевченка,7 кімн. 43-47,
факс: (032) 235-70-70
e-mail: profspilkaosvity@litech.net

FB сторінка Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

© 2009. Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України. Всі права застережено.

               Проспект Т. Г. Шевченка, 7, кімната 43-47, Львів 79005, тел. (032) 235-70-82
© 2009 WebMaisternia