Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України
ГоловнаМапа сайтуE-Mail Виконавчий апаратПравова консультація

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Офіційний портал Верховної Ради України

Урядовий портал

Міністерство освіти і науки України

Міністерство соціальної політики

Федерація професійних спілок України

ЦК профспілки працівників освіти і науки України
Освітній портал Львівщини

 ОСНОВА Педагогічний часопис Львівщини

Партнерство Профспілки з GEW продовжується: оздоровлення дітей освітян
06.09.2024

 



Вже третій рік поспіль Профспілка працівників освіти і науки України разом із Німецькою спілкою освіти (GEW) та молодіжною організацією «Die Falken» забезпечують дітям освітян можливість відпочити та навчатися у Німеччині. 

От і цього літа на запрошення GEW та «Die Falken» 11 дітей спілчан мали можливість взяти участь у освітній програмі в наметовому таборі на острові Фер у Німеччині. Такі табори отримали фінансову підтримку «Bildungs – und Förderungswerk» GEW, а також ради німецьких профспілок «Gewerkschaften helfen e.V.».

Відпочинок на природі – це не просто можливість тимчасово відволіктися від труднощів. Прогулянки вздовж морського узбережжя, сон на свіжому повітрі та активні ігри допомагають дітям відновити сили, оздоровитися та загартуватися. 

Особливо важливими є такі моменти для дітей освітян, які живуть у час війни. Ці 14 днів, проведені в мальовничому куточку землі Шлезвіг-Гольштейн, наповнили їх життєвою енергією та дали можливість долучитися до творчих і спортивних активностей, флешмобів та майстер-класів.

Такі ініціативи не лише сприяють оздоровленню дітей, але й надають можливість пережити позитивні емоції, зміцнити психологічне здоров'я та знайти нових друзів. 

Важливо, що навіть у такі надскладні часи, діти отримують підтримку та можливість відчути турботу та захист, що є вкрай необхідним для їх гармонійного розвитку.

Відгуки учасників табору відпочинку

«Наші учні не тільки активно відпочили, а й познайомилися з культурою, обрядами, традиціями харчування та звичаями жителів Німеччини. Українців гостинно зустрів прекрасний, автентичний, багатий на чудові краєвиди острів Фер, що у Північному морі. Загалом діти гарно й з користю провели цей час.»

Олена Іванцова, 

вчителька німецької мови ліцею №34 ім. Віктора Максименка 

«Мені запам’яталася Німеччина своєю дивовижною природою і гостинністю німецького народу. Працівники табору весь час піклувалися про наш комфорт та відпочинок. А ще мене надзвичайно вразило одне з найбільш рідкісних природніх явищ – двічі на день Ваттове море осушується відпливом і наповнюється під час припливу! 

Загалом було безліч цікавих та веселих пригод! Я задоволена відпочинком на всі 100%! Дуже хотіла б побувати в Німеччині ще не один раз!» 

Вероніка Буберенко

 «Дякую Профспілці працівників освіти і науки України, Німецькій спілці освіти, молодіжній організації «Die Falken» та працівникам табору за незабутні враження!

Природа Німеччини, насичена програма табору та активний відпочинок наповнили мене яскравими враженнями і залишили багато приємних спогадів!»

Іван Соломінчук

 «Це була неймовірна подорож! Особливо мені сподобалися заняття спортом: ігри у волейбол, футбол, теніс, культурна програма, зокрема танцювальне шоу, смачна та незвична їжа, час, проведений за інтелектуальними настільними іграми, заняття спортом. А ще поїздка стала для мене поштовхом для вивчення другої іноземної мови – німецької!»

Іван Луценко

 «Я щиро вдячна GEW та «Die Falken» за можливість не лише відпочити, але й зануритися в іншу культуру. Спілкування з німецькими однолітками стало для мене важливим досвідом, який допоміг удосконалити знання німецької мови та розширити власні горизонти. Це була не просто мовна практика, а справжній культурний обмін. 

Особливе задоволення отримала від майстер-класів та змістовних заходів. Кожен день приносив щось нове – творчі конкурси, спортивні ігри, цікаві заняття, які надихали на саморозвиток. Я також отримала чудову можливість завести нові знайомства, знайти друзів. Цей досвід назавжди залишиться зі мною як одне з найяскравіших вражень літа!»

Єва Кушнір

 «У таборі ми більше спілкувалися іноземними мовами і це краща практика для підняття свого рівня знань. Ми дізналися багато нового й отримали приємні враження від відпочинку. Погода також сприяла комфортному перебуванню у Німеччині. Ще мені дуже сподобалася їжа, особливо лазанья та банофі пай – ну дуууужеее смачно!»

Маргарита Фень

 «Відпочинок у таборі був сповнений пригод, нових знань та друзів! Під час майстер-класів з виготовлення прикрас, сувенірів чи елементів одягу ми опановували нові практичні навички. Це було пізнавально та корисно!»

Кароліна Іванцова 

 «Щиро вдячний організаторам за чудовий відпочинок, позитивні та незабутні враження! Час, проведений у наметовому таборі, став для мене справжньою пригодою. 

Живучи серед мальовничої природи, я зміг відчути справжню свободу, познайомився з цікавими людьми та знайшов нових друзів. Ці спогади залишаться зі мною назавжди, і я вже з нетерпінням чекаю на нові зустрічі та пригоди в майбутньому!»

Денис Коржов

 «У наметовому містечку діти працівників освіти Києва поглибили свої знання з німецької та англійської мов, знайшли нових друзів, обмінялися досвідом та культурними традиціями, відпочили на природі. Ця незабутня подорож до Німеччини допомогла школярам оздоровитися та психологічно розвантажитись, надала сил і енергії.»

Вікторія Соломінчук, 

юрисконсульт Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України

За матеріалами ЦК Профспілки працівників освіти і науки України


Щиро вітаємо із Днем народження!

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

79005 м. Львів, проспект Шевченка,7 кімн. 43-47,
факс: (032) 235-70-70
e-mail: profspilkaosvity@litech.net

FB сторінка Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

© 2009. Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України. Всі права застережено.

               Проспект Т. Г. Шевченка, 7, кімната 43-47, Львів 79005, тел. (032) 235-70-82
© 2009 WebMaisternia