Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України
ГоловнаМапа сайтуE-Mail Виконавчий апаратПравова консультація

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Офіційний портал Верховної Ради України

Урядовий портал

Міністерство освіти і науки України

Міністерство соціальної політики

Федерація професійних спілок України

ЦК профспілки працівників освіти і науки України
Освітній портал Львівщини

 ОСНОВА Педагогічний часопис Львівщини

Телеканал Суспільне: розмова з Сергієм Романюком
01.06.2024

 



1 червня 2024 року, у День захисту дітей, на загальноукраїнському телеканалі «Суспільне. Новини» відбулася важлива розмова з Сергієм Романюком, заступником голови Профспілки працівників освіти і науки України, щодо викликів, з якими стикаються учні та вчителі в умовах війни та можливих способів поліпшення навчального процесу.

Навчання в укриттях

Ведуча озвучила, що за результатами нещодавнього опитування Державної служби якості освіти України, 71% учнів зазначили, що в укриттях навчання не продовжується. Головною причиною є недостатня облаштованість цих приміщень для навчального процесу.

Сергій Романюк зазначив, що для ефективного навчання в укриттях мають бути забезпечені відповідним обладнанням: партами, стільцями, дошками, а також доступом до Інтернету. Проте, укриття – це, впершу чергу, про безпеку під час війни, адже не можливо в укриттях перенести клас хімії, біології чи фізики. А, якщо вдається вчителя провести уроки – то за це їм щира подяка. 

Мотивація вчителів та підняття заробітної плати

Проблема мотивації вчителів також була однією з ключових тем обговорення під час сюжету. Наразі середні ринкові зарплати вчителів не відповідають рівню їхньої праці та потребам. 

Заступник Голови Профспілки наголосив, що задля підвищення мотивації важливим є забезпечення достойної оплати праці педагогам, підтримка професійного розвитку молодих і креативних вчителів. 

Сергій Романюк підкреслив, що виплати освітянам, хоча б за діючим законодавством, та гідне вшанування їх праці – це значущий крок і для збереження кваліфікованих кадрів у системі освіти, і для залучення нових спеціалістів, і для підвищення якості освіти. 

Розмова на телеканалі Суспільне ще раз підсвітила важливість вирішення проблем в освітній сфері, особливо в умовах війни. 

Профспілка працівників освіти і науки України й надалі продовжуватиме працювати над захистом інтересів працівників галузі, поліпшенням умов праці та підвищення мотивації освітян.

За матеріалами ЦК Профспілки


Щиро вітаємо із Днем народження!

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

79005 м. Львів, проспект Шевченка,7 кімн. 43-47,
факс: (032) 235-70-70
e-mail: profspilkaosvity@litech.net

FB сторінка Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

© 2009. Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України. Всі права застережено.

               Проспект Т. Г. Шевченка, 7, кімната 43-47, Львів 79005, тел. (032) 235-70-82
© 2009 WebMaisternia