Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України
ГоловнаМапа сайтуE-Mail Виконавчий апаратПравова консультація

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Офіційний портал Верховної Ради України

Урядовий портал

Міністерство освіти і науки України

Міністерство соціальної політики

Федерація професійних спілок України

ЦК профспілки працівників освіти і науки України
Освітній портал Львівщини

 ОСНОВА Педагогічний часопис Львівщини

Освітня серпнева Академія "Розвиток освіти - шлях до перемоги!"
23.08.2024

 



22 серпня 2024 року відбулась Освітня серпнева Академія Львівщини "Розвиток освіти - шлях до перемоги!"

Учасниками Академії  були керівники органів управління освітою,  керівники закладів освіти,  голови територіальних організацій профспілки працівників освіти і науки України, педагогічні працівники, які досягли вагомих здобутків у розвитку освіти за минулий навчальний рік.

Головна тема цьогорічної Академії - «Історичні основи та цінності розвитку Української освіти».

Відкриваючи захід, директор Департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска наголосив: «Поки українські захисники та захисниці боронять нашу незалежність і невід'ємне право української нації на життя, освітяни мають власний фронт: виховують цивілізовану, освічену націю, розвивають українську культуру».

З вітальним словом виступили Владика Ігор Возьняк – Архиєпископ і Митрополит Львівський, отець Йосафат – настоятель Унівського монастиря, Олександр Кулепін – заступник голови Львівської обласної військової адміністрації, Марія Яцейко - голова Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

У своєму виступі Марія Яцейко повідомила присутніх, що в обласній організації Профспілки опрацьовані проєкти звернень до Президента України, Верховної Ради України, депутатів Верховної ради України, Кабінету Міністрів України, в яких наголошено, що органами влади не були виконані рішення щодо підвищення рівня посадових окладів працівникам освітньої галузі відповідно до Єдиної тарифної сітки. Вона звернулась до освітян із закликом не допустити вилучення коштів з фонду заробітних плат, які передбачались у місцевих бюджетах на 2024 рік для підвищення І тарифного розряду ЄТС з 1 квітня 2024 року.

Під час тематичної дискусії Олег Паска наголосив: «Сьогодні наша ціль очевидна – це перемога. А які передумови такої перемоги? Це сильна армія і сильна освіта. Маю на увазі, розвиток освіти через формування цінностей на основі історичного досвіду».

До дискусії долучилась Ольга Деменко – директор Департаменту освіти Харківської міської ради, Мар’яна Марусинець – директор Департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА, Віктор Кімакович – директор Департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА - керівники, які викликають захоплення розумінням проблем освіти, глибоким аналізом і несподіваними, творчими шляхами розв'язання найскладніших викликів!

Про стратегічні пріоритети для освіти у 2024/2025 навчальному році висловились також Оксана Клепуц - голова Ради директорів закладів загальної середньої освіти, директорка Козівського ЗЗСО ім. Михайла Гаврика, Павло Хобзей - директор Комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний інститут післядипломної освіти», Іван Пикус - начальник відділу професійно-технічної освіти Департаменту Львівської ОВА, Ірина Сислюк - начальник відділу освіти дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Департаменту Львівської ОВА.

Підсумком Освітньої Академії стала панельна розмова «Ціннісно-компетентнісна освіта в Україні: від історії до перспектив», модератором якої виступила Парасковія Дворянин - голова комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради.

На завершення Олег Паска сердечно подякував освітянам за самовіддану працю, побажавши їм бути відкритими і чесними у професії, бо саме таких педагогів люблять учні і шанують колеги.

В межах Освітньої Академії була організована виставкова презентація «Інноваційно-проєктна діяльність в освіті», «Розвиток позашкілля - шлях до перемоги» та благодійна акція «Професійна освіта для ЗСУ»: усі вторговані під час акції кошти підуть на підтримку Збройних Сил України.

 

 


Щиро вітаємо із Днем народження!

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

79005 м. Львів, проспект Шевченка,7 кімн. 43-47,
факс: (032) 235-70-70
e-mail: profspilkaosvity@litech.net

FB сторінка Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

© 2009. Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України. Всі права застережено.

               Проспект Т. Г. Шевченка, 7, кімната 43-47, Львів 79005, тел. (032) 235-70-82
© 2009 WebMaisternia