Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України
ГоловнаМапа сайтуE-Mail Виконавчий апаратПравова консультація

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Офіційний портал Верховної Ради України

Урядовий портал

Міністерство освіти і науки України

Міністерство соціальної політики

Федерація професійних спілок України

ЦК профспілки працівників освіти і науки України
Освітній портал Львівщини

 ОСНОВА Педагогічний часопис Львівщини

Місія глобальних профспілок у Києві: підтримка та солідарність з українськими колегами
16.05.2024

 



14-15 травня 2024 року у Києві перебувала місія Міжнародної конфедерації профспілок та глобальних профспілок. 

До України приїхали генеральний секретар МКП – ITUC Люк Тріангл, генеральний секретар Глобальної профспілки IndustriAll Атле Хойє, генеральний секретар Глобальної профспілки UNI Крісті Хоффман, генеральний секретар Британського конгресу трейд-юніонів – Пол Новак.

Мета візиту в нашу державу – продемонструвати повну солідарність з українським народом та його боротьбою за свободу, справедливість і демократію, а також підтримати українські профспілки у відстоюванні прав та інтересів трудящих.

Перед візитом до Будинку профспілок закордонні колеги відвідали зруйновану російськими обстрілами Трипільську теплоелектростанцію в Київській області, пересвідчившись на власні очі, які колосальні руйнування завдали рашисти енергосистемі, і як відновлюється цей важливий об’єкт критичної інфраструктури. І з враженнями під впливом побаченого та героїчної праці енергетиків, які з ризиком для життя виконують свій обов’язок перед державою і суспільством, міжнародні колеги зустрілися з представниками всеукраїнських профспілок. 

«Я можу засвідчити, що усі профспілки світу стоять поруч з вами, і солідарні з українцями у цій боротьбі з агресором. Сьогодні ми побачили на власні очі, що тут відбувається терор проти суверенної країни та її людей. Ми підтримуємо українців, які б’ються з варварською росією не тільки за власну свободу і незалежність, а й за демократію, яка є цінністю для всього прогресивного люду. Ми солідарні з вами. Україна – це Європейська країна!

Як профспілки, що об’єднують мільйони громадян у світі, ми вимагаємо виведення сил окупанта – росії з території України і наполягаємо на покаранні агресора за війну, яку він розв’язав проти незалежної суверенної держави», – підкреслив у своєму виступі Люк Тріангл. 

Наступного дня в Укрінформі відбулася пресконференція тему: «Профспілки світу разом із народом України: на захисті від агресії, заради життя, свободи й демократії» за підсумками візиту делегації міжнародної конфедерації профспілок до Києва. 

На заході міжнародні колеги висловили переконання, що фундаментальні права працівників повинні бути гарантованими навіть у контексті воєнного стану в Україні. 

Генеральний секретар Люк Тріангл відзначив, що профспілковий рух підтримує народ України з моменту вторгнення рф і не змінить свою позицію ні зараз, ні в майбутньому. Він підкреслив, що права працівників є універсальними і мають залишатися недоторканими навіть у цих складних обставинах, оскільки вони є основоположними.

«Право на укладання колективних договорів та повага до них, які відповідають міжнародним стандартам праці, мають бути гарантованими урядом. Зменшення значення колективних договорів на користь індивідуальних угод між роботодавцем та працівником, а також неуважне ставлення до колективних угод, укладених на рівні підприємств, є неприйнятними як у часи війни, так і в мирний період, – підкреслив генеральний секретар Міжнародної конфедерації профспілок.

Він також наголосив, що право на мирні зібрання та страйки є всесвітньо визнаними фундаментальними правами, і навіть у сучасних умовах воєнного стану вони мають бути збереженими.

Міжнародна конфедерація профспілок відзначає, що уряд України намагається обмежити права працівників і профспілок. Генеральний секретар організації заявив про незгоду з цим та виголосив підтримку профспілкам України у захисті їхніх прав у трудовому законодавстві. Він також підкреслив важливість високих стандартів життя і законодавства для вступу країни до Європейського Союзу.

Генеральний секретар Міжнародної конфедерації профспілок наголосив на необхідності залучення українських профспілок до процесу відбудови України. Він відзначив, що цей процес повинен бути правильно скерованим, оскільки величезні інвестиції можуть призвести до ризиків, якщо не буде правильного керівництва. Генеральний секретар підкреслив важливість соціального діалогу у цей період і висловив переконання, що профспілки мають важливу роль у відбудові країни.

Пресслужба Профспілки працівників освіти і науки України


Щиро вітаємо із Днем народження!

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

79005 м. Львів, проспект Шевченка,7 кімн. 43-47,
факс: (032) 235-70-70
e-mail: profspilkaosvity@litech.net

FB сторінка Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

© 2009. Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України. Всі права застережено.

               Проспект Т. Г. Шевченка, 7, кімната 43-47, Львів 79005, тел. (032) 235-70-82
© 2009 WebMaisternia