4.Умови проведення огляду-конкурсу

4.1.     Кращою визначається первинна профспілкова організація, яка:

-  досягла найкращих показників у виконанні рішень профспілкових органів, зобов'язань за колективним договором (угодою);

-   запобігла виникненню травматизму та зростанню професійних захворювань;

-   допомогла членам профспілки захистити або поновити порушені трудові, соціальні, цивільні права, відстояти їх інтереси, в тому числі шляхом звернення до суду;

- не допустила безпідставного зменшення чисельності профспілкового членства;

-  своєчасно та у повному обсязі виконує статутні зобов'язання щодо перерахувань профспілкових внесків;

-   забезпечила належний рівень внутрішньоспілкової роботи, реалізацію критичних зауважень, пропозицій та звернень, що висловлювалися на зборах, конференціях, зустрічах з активом;

-   сприяє створенню умов для індивідуального розвитку особистості, занять фізичною культурою і спортом, художньою самодіяльністю, забезпечує належне оздоровлення членів профспілки та їхніх дітей.

Показники оцінювання в огляді-конкурсі додаються.

4.2.       Керівники первинних профспілкових організацій, які здобули призові місця у Всеукраїнському галузевому огляді-конкурсі можуть бути представлені до нагородження нагрудним знаком ЦК Профспілки „Заслужений працівник Профспілки працівників освіти і науки України", іншими відзнаками ЦК Профспілки відповідно до Положень про них та в межах щорічної квоти.

4.3.  Номінації учасників огляду-конкурсу визначаються в залежності від чисельності членів первинних профспілкових організацій закладів освіти (школи, дошкільні, позашкільні заклади, інші установи освіти), первинних профспілкових організацій викладачів, співробітників вищих навчальних закладів, об'єднані профспілкові організації, первинних профспілкових організацій студентів вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації, учнів ПТУ:

- з чисельністю до 200 членів профспілки;

- з чисельністю від 200 до 1000 членів профспілки;

- з чисельністю від 1000 і більше.

4.4. Встановити нагороди з визначених номінацій з виплатою грошової премії (тільки до диплому І ступеня):

Чисельність

членів профспілки

первинної профспілкової

організації

Диплом І ступеня

Диплом II ступеня

Диплом III ступеня

до 200 членів

500 грн.

від 200 до 1000 членів

1000 грн.

від 1000 і більше

1500 грн.

-

4.5. Розподіл квоти дипломів І-ІІІ ступенів для територіальних організацій Профспілки визначається відповідно до чисельності членів профспілки в Кримській республіканській, обласних, Київській та Севастопольській міських організаціях профспілки:

- до 100 тисяч членів:

- від 100 тисяч і більше:

Дипломів І ступеня - 1

Дипломів ІІ ступеня - 1

Дипломів III ступеня - 1

Дипломів І ступеня - 1

Дипломів II ступеня - 2

Дипломів III ступеня - 2

Розподіл дипломів для територіальних організаціях профспілки додається (додаток 2).

4.6.   Первинні профспілкові організації, що представляються до нагородження Дипломом І ступеня ЦК Профспілки за рішенням виборних органів та Оргкомітету можуть висуватися для участі у Всеукраїнському огляді-конкурсі первинних профспілкових організацій, оголошеного ФПУ. У разі здобуття перемоги у конкурсі ФПУ додаткове нагородження Дипломом І ступеня ЦК Профспілки вищезазначеної організації не проводиться.

4.7.  За досягнуті високі показники у Всеукраїнському огляді-конкурсі на кращу первинну профспілкову організацію галузевої Профспілки первинні профспілкові організації можуть нагороджуватися Почесними грамотами ЦК в межах квоти: одна організацій в кожній номінації(п.4.3.).

4.8.  Нагородження переможців здійснюється в урочистій обстановці.